Harry´s Corner

Harry´s Corner

Om bloggen:

Funderingar om världen och människorna som lever i den

Webbsida: Sitatata.com

Samhälle

AllmäntPosted by moderator Thursday, November 24 2011 12:23:08

VART ÄR VI PÅ VÄG?

(Bortförklaringarnas tidevarv)

Har i flera år följt nyhetsrapporteringen om utvecklingen hos olika samhällssegment. Med stigande oro ser man hur arbetsmarknaden, vården, äldreomsorgen, etc. avhumaniseras i allt snabbare takt.

Girigheten har stigit in i den sociala verkligheten – inte som en tillfällig gäst, utan som en permanent medlem. Bara för några år sedan hade man inte kunnat drömma om dagens situation:

– Gamla och sjuka lämnas vind för våg på äldreboende. För inte så länge sedan himlade man då det uppdagades att de inte kom ut på flera månader, nu verkar det vara allt vanligare att dom inte ens hjälps upp ur sängen utan får ligga i sin egen avföring i dagar innan någon bryr sig.

– Tjänstemän i offentlig tjänst skor sig allt vad dom hinner, mutor och stölder är varjedags nyheter. Det är skamligt att skåda hur moralen har krackelerat hos dom vars uppgift är att säkerställa ett tryggt och rättvist samhälle för dom som inte mera kan ta hand om sig själva.

– Med tanke på de gigantiska problemen som tornar upp i horisonten ställer man sig frågan om hur i all världen skall våra politiker klara av dom kommande utmaningarna? Vi behöver inte räkna upp allt fiffel under dom gångna åren, det räcker mer än väl med dom senaste månaderna: Hyresbidrag, felaktiga bilersättningar, lyxresor, etc. i all oändlighet. Uppenbarligen har en del politiker och riksdagsmän så låg moral att dom inte är kapabla att se verkligheten. Österberg (s) kom med ett fint exempel på dubbelmoral då han krävde insyn i Hovets finanser men nekade samma insyn i socialdemokraternas partibidrag.

Det blåser allt kallare vindar i samhället och nu pratar vi inte om vänster/höger, rött eller blått, rojalister/republikaner och övriga politiska varianter. Vi pratar om förändrade attityder, hur vi betraktar våra medmänniskor. Att prata om invandring är som att röra om i en myrstack – allt sunt förnuft är som bortblåst.

Ordnad arbetskraftsinvandring är positiv invandringspolitik. Det innebär att vederbörande har sin försörjning och boendet ordnat innan ankomsten.

Den ohejdade invandringen med s.k. ”flyktingstatus” måste begränsas till ett absolut minimum. Det är inhumant att låta flyktingar välla in i landet då vi bevisligen inte mäktar med att ta hand om dem på ett bra sätt. Varje generation flyktingar som växer upp i svenska ghetton är en mänsklig katastrof och en monumental förlust för Sverige. Följaktligen vore det att föredra att flyktingarna stannar kvar i sina hemländer och får hjälpen där.

I takt med att allt fler gör anspråk på de allt knaprare gemensamma resurserna måste politikerna lära sig prioritera så att det gagnar alla i det egna landet.

Med nuvarande invandringspolitik håller hela Europa med norden i spetsen på att slumpa bort sitt välstånd.

  • Comments(0)//blog.sitatata.com/#post12