Harry´s Corner

Harry´s Corner

Om bloggen:

Funderingar om världen och människorna som lever i den

Webbsida: Sitatata.com

POLITIK

AllmäntPosted by moderator Monday, May 07 2012 15:36:18

Partiledardebatten i SVT den 6-maj 2012

I största allmänhet klarade sig regeringens företrädare debatten galant, alla var pålästa och stabila. Partiledarna i oppositionen (S, V, MP och SD) hade inget annat än gnäll att komma med. Att den samlade vänstern presterade så dåligt i alla nyckelämnen var överraskande, nog trodde man att dom skulle ha förberett sig bättre.

Jonas Sjöstedt (VP) hade inget nytt att komma med – gammalt kommunistsnack som inte ens kommunisterna lever upp till.

Gustav Fridolin (MP) lät som en gnisslande frigolit-skiva – gnissel och gnäll. Lika fanatisk och enkelspårig som företrädaren M W.

Stefan Löfven (S) argumenterade hyfsat vettigt även om han inte svarade på frågorna – den mest sympatiska i v-gänget.

Jimmie Åkesson (SD) målade in i ett hörn sig i skolfrågan – en parentes i debatten.

En skrämmande tanke om den här oppositionen skulle vinna regeringsmakten 2014!

  • Comments(0)//blog.sitatata.com/#post13

Samhälle

AllmäntPosted by moderator Thursday, November 24 2011 12:23:08

VART ÄR VI PÅ VÄG?

(Bortförklaringarnas tidevarv)

Har i flera år följt nyhetsrapporteringen om utvecklingen hos olika samhällssegment. Med stigande oro ser man hur arbetsmarknaden, vården, äldreomsorgen, etc. avhumaniseras i allt snabbare takt.

Girigheten har stigit in i den sociala verkligheten – inte som en tillfällig gäst, utan som en permanent medlem. Bara för några år sedan hade man inte kunnat drömma om dagens situation:

– Gamla och sjuka lämnas vind för våg på äldreboende. För inte så länge sedan himlade man då det uppdagades att de inte kom ut på flera månader, nu verkar det vara allt vanligare att dom inte ens hjälps upp ur sängen utan får ligga i sin egen avföring i dagar innan någon bryr sig.

– Tjänstemän i offentlig tjänst skor sig allt vad dom hinner, mutor och stölder är varjedags nyheter. Det är skamligt att skåda hur moralen har krackelerat hos dom vars uppgift är att säkerställa ett tryggt och rättvist samhälle för dom som inte mera kan ta hand om sig själva.

– Med tanke på de gigantiska problemen som tornar upp i horisonten ställer man sig frågan om hur i all världen skall våra politiker klara av dom kommande utmaningarna? Vi behöver inte räkna upp allt fiffel under dom gångna åren, det räcker mer än väl med dom senaste månaderna: Hyresbidrag, felaktiga bilersättningar, lyxresor, etc. i all oändlighet. Uppenbarligen har en del politiker och riksdagsmän så låg moral att dom inte är kapabla att se verkligheten. Österberg (s) kom med ett fint exempel på dubbelmoral då han krävde insyn i Hovets finanser men nekade samma insyn i socialdemokraternas partibidrag.

Det blåser allt kallare vindar i samhället och nu pratar vi inte om vänster/höger, rött eller blått, rojalister/republikaner och övriga politiska varianter. Vi pratar om förändrade attityder, hur vi betraktar våra medmänniskor. Att prata om invandring är som att röra om i en myrstack – allt sunt förnuft är som bortblåst.

Ordnad arbetskraftsinvandring är positiv invandringspolitik. Det innebär att vederbörande har sin försörjning och boendet ordnat innan ankomsten.

Den ohejdade invandringen med s.k. ”flyktingstatus” måste begränsas till ett absolut minimum. Det är inhumant att låta flyktingar välla in i landet då vi bevisligen inte mäktar med att ta hand om dem på ett bra sätt. Varje generation flyktingar som växer upp i svenska ghetton är en mänsklig katastrof och en monumental förlust för Sverige. Följaktligen vore det att föredra att flyktingarna stannar kvar i sina hemländer och får hjälpen där.

I takt med att allt fler gör anspråk på de allt knaprare gemensamma resurserna måste politikerna lära sig prioritera så att det gagnar alla i det egna landet.

Med nuvarande invandringspolitik håller hela Europa med norden i spetsen på att slumpa bort sitt välstånd.

  • Comments(0)//blog.sitatata.com/#post12

Politik

AllmäntPosted by moderator Monday, September 26 2011 18:41:42

26/9 2011

HJÄRNSLÄPP

Hur är världen funtad? Att överhuvudtaget komma på idén att låta en av historiens värsta terrororganisationer ingå i FN är absurt.

Under ca 50 år har PLO kapat flygplan, mördat, bombat och lemlästat oskyldiga människor runt om i världen bara för att få uppmärksamhet – det om något är barbari. Dessutom är det fegt att skylla på Israel om palestiniers belägenhet.

Palestinierna har aldrig accepterats av sina arabiska ”vänner” annat än som ett vapen mot Israel, annars kan man inte förklara hur det kommer sig att palestinierna har bott i läger utan tillstymmelse av försök av deras arabvänner att integrera dom i respektive stat, tvärt om, Jordanien sparkade ut dom för att dom var en oroshärd. Alla vet vi vad som sedan hände i Libanon efter PLO:s ankomst. Libanon har inte återhämtat sig än – efter ca 40 år.

Det är ett veritabelt rövargäng man håller på att baxa in i Förenta Nationerna, är det någon som på allvar tror att det för något gott med sig – det tror inte jag.

Men i rättvisans namn så borde även andra erkända terrorist organisationer få en eller två chanser att stövla in i FN och tala för sin sak inför säkerhetsrådet, då tänker jag närmast på IRA, PKK, Al-Qaida, Baskiska separatister och några dussin till.

Det är skrämmande att vittna om hur snabbt världen glömmer alla hemskheter som människor utsätts för av dessa grupperingar och hur snabbt dom bjuds in i finrummen. På något sätt vore det mera anständigt om deras representanter först förklarade sig inför den internationella domstolen i Haag.

H Holmqvist

  • Comments(0)//blog.sitatata.com/#post11

Miljömarödörerna

AllmäntPosted by moderator Sunday, May 22 2011 13:56:06

Miljömarodörerna

Nu har MP fått nya språkrör och vad händer - dom fortsätter i samma gamla spår.

Om dom mot förmodan skulle tänka på miljön så tror man att det högst prioriterade målet är att komma med realistiska förslag - men icke - gammalt djävla skåpmat. Det första på agendan är att dyka på Reinfeldt. Vi får säkert höra igen allt om höjda sakatter och hur man planerar att begränsa folks rörelsefrihet.

Gå och dra något gammalt över er Gustav och Åsa.

  • Comments(0)//blog.sitatata.com/#post10

En enkel fråga - varför?

AllmäntPosted by moderator Wednesday, November 18 2009 10:20:42
Att vara eller icke vara

En enkel fråga – varför?

Enligt massmedia, experter, makthavare, påverkare och lösdrivande aktivister är allt fel på jorden - ju längre bort desto mer fel. Allra största och värsta felen berör miljön.

Om vissa kretsar får som dom vill så har vi inom en snar framtid en miljöpolis som bevakar allt vad vi gör. Vad vi handlar för mat, kläder, toalettbesök, vattenförbrukning, etc. Det införs en fisskatt likartad koldioxidskatten som finns i dag. Den som fiser litet kan sälja den överflödiga kvotmängden till en storfisare.

Detta om detta, nu till den abstrakta personliga delen av livsmiljön.

Stackars nutida moderna människa som är fylld av ångest, rädsla, skuld och skam då tillsynes ingenting verkar vara rätt eller nyttigt – allt är/blir fel. Det är fel att äta kött eller fisk, grönsakerna är besprutade/genmanipulerade, mjölken full med hormoner, etc. Du måste veta när, var, hur och av vad/vem dina kläder tillverkas, det är en skam att handla och förtära alkohol för att inte tala om cigaretter och snus. Dålig syn är ingen ursäkt för att inte läsa all mikroskopisk text om innehåll, tillsatser, förpackning, transporter, övrig miljöbelastning, etc. Den största skammen är att egotrippat åka ensam i en egen bil.

Inte ens lagom är rätt i mellanmjölkens land.

Ensam är ingen – många är fler, men vad hjälper det att många lider då alla mår dåligt var för sig.

Tillbaka till frågan – varför?

Varför är det så fult och fel att njuta av livet? Det lär inte hjälpa någon om även jag mår dåligt om så bara av ren solidaritet.

- Varför måste jag skämmas för att ha ätit en biff och sköljt ner den med en öl?

- Varför skuldbeläggs jag för att jag är bekväm och njuter av att åka bil?

- Etc.

Våra förfäder och vi själva har byggt upp vårt samhälle till vad det är i dag och betalar grova skatter för vårt sätt att leva samtidigt som vi pytsar ut miljarder efter miljarder till u-länder som använder pengarna – inte till bättre levnadsvillkor för sitt folk, utan för utveckling av kärnvapen och att kriga, och trots all ekonomisk hjälp dom får har dom mage att begära mat ovanpå det.

Man får ju hoppas att människorna i tredje världen stannar hemma och utnyttjar den hjälpen dom har fått och får till att utveckla sina egna samhällen till ställen dom kan bo och leva i.

Vi i väst skall inte straffas för att vår hjälp av mottagarna används destruktivt, vi har kämpat hårt för vårt sätt att leva och är värda vår livsstil.

Lev och njut

  • Comments(0)//blog.sitatata.com/#post9

Skattekronan

AllmäntPosted by moderator Saturday, September 27 2008 09:40:57

Varför har makthavarna så svårt att dela med sig?

Blog Image

Det är topskiktet i samhället som skalar av gräddan på tårtan som fotfolket har bakat. Systemet är så finurligt konstruerat att ju flitigare folket arbetar desto fetare lever allehanda "politiska påverkare" och i deras kölvatten surfar suspekta myndighetstoppar och byrokratslödder som vill livnära sig på andras arbete.

Folk jobbar ihjäl sig för ingenting, för frukten av deras flit tar andra hand om.

Det kvittar om det går bra eller dåligt för Sverige - eliten roffar åt sig och lämnar i bästa fall litet smulor åt dom som har utfört jobbet.

Inte nog med att man lever på andras arbete, man har lyckats bädda det så bra för sig att man kan bestämma över sin egen lön och förmåner - och skulle inte tillgångarna räcka så tar man från dom sämst ställda, dom är ju vana att snåla.

Hur många sanna idealister, som Göran Persson, finns det inte i varje parti som yrar och bedyrar om sin ärlighet och goda avsikter för folkets bästa. Det är bara det att varje gång en politiker skall infria sitt "säkra" löfte så kommer det någonting samhällsekonomiskt viktigt hinder emellan som gör det nödvändigt att skjuta reformen in i framtiden.

För inte så länge sedan hette det att vi har höga skatter (värdens högsta) för att alla skall få ta del av välfärden (det solidariska välfärdssamhället). Vad har hänt - allt färre har råd att åka med på välfärdståget, men skatterna är dom samma. Alla som har bidragit med skattepengar får inte den servicen som har utlovats som motprestation från samhällets sida. Några exempel:

- Tandvården är ouppnåelig för flertalet skattebetalare.

- Sjukvården urholkas och köerna bara växer, vårdgarantin är ett skämt.

- Vägarna blir bara sämre och sämre, dessutom börjar man att ta betalt för att man skall få utnyttja vägar som är byggda med skattepengar (bortsett från fordonsskatt, bensin-, dieselskatt plus allsköns andra avgifter som bilisterna betalar och som bara försvinner).

- Ett vettigt boende är en grundläggande mänsklig rättighet. I dag har vår inhemska miljömaffia åstadkommit så monumentala prishöjningar på energin att folk snart inte har råd att använda elektricitet överhuvudtaget. Två tredjedelar av elkostnaderna är skatter och avgifter - detta är inte klokt.

Till sist - om det är någon som behöver sin lön så är det medelsvensson som måste betala alla dyra påfund som politikerna hittar på under diverse förevändningar och som stjälps över den vanliga människan. Man måste ju kunna leva någorlunda normalt.

Hälsningar från "En av många som också vill vara med"

  • Comments(0)//blog.sitatata.com/#post8

Datorer

AllmäntPosted by moderator Monday, October 29 2007 20:36:29

OPERATIVSYSTEMENS UTVECKLING

Här om kvällen satt jag och funderade över vad som har skett dom senaste 10-15 åren med t.ex. Windows.

I början var det ju en revolutionerande utveckling av operativsystemen, men sedan W98 verkar det som det mesta är kosmetika. Visst har systemen blivit bättre på allt, men var är innovationerna, det riktiga nytänkandet? Systemen växer som en böld. Bara för att starta systemet krävs mera resurser än ett universitet för elektronik kunde skrapa ihop för några decennier sedan. Vad händer efter starten, jo hela härligheten står där som en fåne och väntar på att människan skall få tummen ur arslet och ge den ett kommando. Dagens hemdatorer är så snabba och effektiva att inte ens världens snabbaste sekreterare kan skriva så snabbt att datorn inte skulle hinna med – det syns överhuvudtaget inte i CPU-aktiviteten. I dag stressar man datorer med komplicerade program och spel där själva programmen tar all prestanda i anspråk. Det är människans fysiska förmåga som sätter gränserna. Det är dags för Microsoft och alla andra att tänka på att eliminera människans tillkortakommande i datorhantering, först och främst kommer jag att tänka på tangentbordet. Vad skall vi med den till – egentligen? Vi har ju rösten. Tangentbordet tar bara plats och är klumpig att använda. Tänk om vi bara kunde prata med datorn istället för att sitta låsta framför tangentbordet och undra över hur man fick fram ett visst tecken eller var sjutton får jag fram den och den informationen. Låt datorn göra jobbet – den har ju kapacitet.

Min förhoppning är att nästa generationens OS är resultatet av ett nytänkande och inte ett lapptäcke av gammalt och förbättrat.

  • Comments(0)//blog.sitatata.com/#post7

Motorsport

AllmäntPosted by moderator Monday, October 22 2007 10:52:20

FORMEL 1

Räikkönen fixade världsmästartiteln tillslut!

Det var ett suveränt teamarbete som låg bakom succén. Räikkönen körde som den proffs han är – prickfritt och rent, sparade på materialet. Det är då inget fel på Ferraris laganda. Massa som hade poolposition, men inget med poängstriden att göra, hjälpte Räikkönen så gott han kunde.

Att Hamilton i Mclaren körde bort sig och fick även tekniska problem visar att han har en bit kvar för att bli ett riktigt proffs.

Brasiliens formel 1 tävling var en värdig och hiskeligt spännande avslutning för årets F1 tävlingar.

  • Comments(0)//blog.sitatata.com/#post6
Next »