Harry´s Corner

Harry´s Corner

Om bloggen:

Funderingar om världen och människorna som lever i den

Webbsida: Sitatata.com

Politik

AllmäntPosted by moderator Monday, September 26 2011 18:41:42

26/9 2011

HJÄRNSLÄPP

Hur är världen funtad? Att överhuvudtaget komma på idén att låta en av historiens värsta terrororganisationer ingå i FN är absurt.

Under ca 50 år har PLO kapat flygplan, mördat, bombat och lemlästat oskyldiga människor runt om i världen bara för att få uppmärksamhet – det om något är barbari. Dessutom är det fegt att skylla på Israel om palestiniers belägenhet.

Palestinierna har aldrig accepterats av sina arabiska ”vänner” annat än som ett vapen mot Israel, annars kan man inte förklara hur det kommer sig att palestinierna har bott i läger utan tillstymmelse av försök av deras arabvänner att integrera dom i respektive stat, tvärt om, Jordanien sparkade ut dom för att dom var en oroshärd. Alla vet vi vad som sedan hände i Libanon efter PLO:s ankomst. Libanon har inte återhämtat sig än – efter ca 40 år.

Det är ett veritabelt rövargäng man håller på att baxa in i Förenta Nationerna, är det någon som på allvar tror att det för något gott med sig – det tror inte jag.

Men i rättvisans namn så borde även andra erkända terrorist organisationer få en eller två chanser att stövla in i FN och tala för sin sak inför säkerhetsrådet, då tänker jag närmast på IRA, PKK, Al-Qaida, Baskiska separatister och några dussin till.

Det är skrämmande att vittna om hur snabbt världen glömmer alla hemskheter som människor utsätts för av dessa grupperingar och hur snabbt dom bjuds in i finrummen. På något sätt vore det mera anständigt om deras representanter först förklarade sig inför den internationella domstolen i Haag.

H Holmqvist

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.