Harry´s Corner

Harry´s Corner

Om bloggen:

Funderingar om världen och människorna som lever i den

Webbsida: Sitatata.com

Datorer

AllmäntPosted by moderator Monday, October 29 2007 20:36:29

OPERATIVSYSTEMENS UTVECKLING

Här om kvällen satt jag och funderade över vad som har skett dom senaste 10-15 åren med t.ex. Windows.

I början var det ju en revolutionerande utveckling av operativsystemen, men sedan W98 verkar det som det mesta är kosmetika. Visst har systemen blivit bättre på allt, men var är innovationerna, det riktiga nytänkandet? Systemen växer som en böld. Bara för att starta systemet krävs mera resurser än ett universitet för elektronik kunde skrapa ihop för några decennier sedan. Vad händer efter starten, jo hela härligheten står där som en fåne och väntar på att människan skall få tummen ur arslet och ge den ett kommando. Dagens hemdatorer är så snabba och effektiva att inte ens världens snabbaste sekreterare kan skriva så snabbt att datorn inte skulle hinna med – det syns överhuvudtaget inte i CPU-aktiviteten. I dag stressar man datorer med komplicerade program och spel där själva programmen tar all prestanda i anspråk. Det är människans fysiska förmåga som sätter gränserna. Det är dags för Microsoft och alla andra att tänka på att eliminera människans tillkortakommande i datorhantering, först och främst kommer jag att tänka på tangentbordet. Vad skall vi med den till – egentligen? Vi har ju rösten. Tangentbordet tar bara plats och är klumpig att använda. Tänk om vi bara kunde prata med datorn istället för att sitta låsta framför tangentbordet och undra över hur man fick fram ett visst tecken eller var sjutton får jag fram den och den informationen. Låt datorn göra jobbet – den har ju kapacitet.

Min förhoppning är att nästa generationens OS är resultatet av ett nytänkande och inte ett lapptäcke av gammalt och förbättrat.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.