Harry´s Corner

Harry´s Corner

Om bloggen:

Funderingar om världen och människorna som lever i den

Webbsida: Sitatata.com

Skattekronan

AllmäntPosted by moderator Saturday, September 27 2008 09:40:57

Varför har makthavarna så svårt att dela med sig?

Blog Image

Det är topskiktet i samhället som skalar av gräddan på tårtan som fotfolket har bakat. Systemet är så finurligt konstruerat att ju flitigare folket arbetar desto fetare lever allehanda "politiska påverkare" och i deras kölvatten surfar suspekta myndighetstoppar och byrokratslödder som vill livnära sig på andras arbete.

Folk jobbar ihjäl sig för ingenting, för frukten av deras flit tar andra hand om.

Det kvittar om det går bra eller dåligt för Sverige - eliten roffar åt sig och lämnar i bästa fall litet smulor åt dom som har utfört jobbet.

Inte nog med att man lever på andras arbete, man har lyckats bädda det så bra för sig att man kan bestämma över sin egen lön och förmåner - och skulle inte tillgångarna räcka så tar man från dom sämst ställda, dom är ju vana att snåla.

Hur många sanna idealister, som Göran Persson, finns det inte i varje parti som yrar och bedyrar om sin ärlighet och goda avsikter för folkets bästa. Det är bara det att varje gång en politiker skall infria sitt "säkra" löfte så kommer det någonting samhällsekonomiskt viktigt hinder emellan som gör det nödvändigt att skjuta reformen in i framtiden.

För inte så länge sedan hette det att vi har höga skatter (värdens högsta) för att alla skall få ta del av välfärden (det solidariska välfärdssamhället). Vad har hänt - allt färre har råd att åka med på välfärdståget, men skatterna är dom samma. Alla som har bidragit med skattepengar får inte den servicen som har utlovats som motprestation från samhällets sida. Några exempel:

- Tandvården är ouppnåelig för flertalet skattebetalare.

- Sjukvården urholkas och köerna bara växer, vårdgarantin är ett skämt.

- Vägarna blir bara sämre och sämre, dessutom börjar man att ta betalt för att man skall få utnyttja vägar som är byggda med skattepengar (bortsett från fordonsskatt, bensin-, dieselskatt plus allsköns andra avgifter som bilisterna betalar och som bara försvinner).

- Ett vettigt boende är en grundläggande mänsklig rättighet. I dag har vår inhemska miljömaffia åstadkommit så monumentala prishöjningar på energin att folk snart inte har råd att använda elektricitet överhuvudtaget. Två tredjedelar av elkostnaderna är skatter och avgifter - detta är inte klokt.

Till sist - om det är någon som behöver sin lön så är det medelsvensson som måste betala alla dyra påfund som politikerna hittar på under diverse förevändningar och som stjälps över den vanliga människan. Man måste ju kunna leva någorlunda normalt.

Hälsningar från "En av många som också vill vara med"

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.