Harry´s Corner

Harry´s Corner

Om bloggen:

Funderingar om världen och människorna som lever i den

Webbsida: Sitatata.com

En enkel fråga - varför?

AllmäntPosted by moderator Wednesday, November 18 2009 10:20:42
Att vara eller icke vara

En enkel fråga – varför?

Enligt massmedia, experter, makthavare, påverkare och lösdrivande aktivister är allt fel på jorden - ju längre bort desto mer fel. Allra största och värsta felen berör miljön.

Om vissa kretsar får som dom vill så har vi inom en snar framtid en miljöpolis som bevakar allt vad vi gör. Vad vi handlar för mat, kläder, toalettbesök, vattenförbrukning, etc. Det införs en fisskatt likartad koldioxidskatten som finns i dag. Den som fiser litet kan sälja den överflödiga kvotmängden till en storfisare.

Detta om detta, nu till den abstrakta personliga delen av livsmiljön.

Stackars nutida moderna människa som är fylld av ångest, rädsla, skuld och skam då tillsynes ingenting verkar vara rätt eller nyttigt – allt är/blir fel. Det är fel att äta kött eller fisk, grönsakerna är besprutade/genmanipulerade, mjölken full med hormoner, etc. Du måste veta när, var, hur och av vad/vem dina kläder tillverkas, det är en skam att handla och förtära alkohol för att inte tala om cigaretter och snus. Dålig syn är ingen ursäkt för att inte läsa all mikroskopisk text om innehåll, tillsatser, förpackning, transporter, övrig miljöbelastning, etc. Den största skammen är att egotrippat åka ensam i en egen bil.

Inte ens lagom är rätt i mellanmjölkens land.

Ensam är ingen – många är fler, men vad hjälper det att många lider då alla mår dåligt var för sig.

Tillbaka till frågan – varför?

Varför är det så fult och fel att njuta av livet? Det lär inte hjälpa någon om även jag mår dåligt om så bara av ren solidaritet.

- Varför måste jag skämmas för att ha ätit en biff och sköljt ner den med en öl?

- Varför skuldbeläggs jag för att jag är bekväm och njuter av att åka bil?

- Etc.

Våra förfäder och vi själva har byggt upp vårt samhälle till vad det är i dag och betalar grova skatter för vårt sätt att leva samtidigt som vi pytsar ut miljarder efter miljarder till u-länder som använder pengarna – inte till bättre levnadsvillkor för sitt folk, utan för utveckling av kärnvapen och att kriga, och trots all ekonomisk hjälp dom får har dom mage att begära mat ovanpå det.

Man får ju hoppas att människorna i tredje världen stannar hemma och utnyttjar den hjälpen dom har fått och får till att utveckla sina egna samhällen till ställen dom kan bo och leva i.

Vi i väst skall inte straffas för att vår hjälp av mottagarna används destruktivt, vi har kämpat hårt för vårt sätt att leva och är värda vår livsstil.

Lev och njut

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.